Laura-Pascale Fontaine de Ghélin

Ik ben Franstalig en heb drie opleidingen achter de rug:
- een master in multidisciplinaire vertaling Frans/Nederlands/Engels, met onderscheiding behaald aan het Institut Libre Marie Haps (Brussel);
- een aanvullende master in meertalige communicatie (MTB - Meertalige Bedrijfscommunicatie), met onderscheiding behaald aan de Universiteit Gent;
- en een opleiding internationale handel in het kader van het programma 'Explort', georganiseerd door het Waals Agentschap voor Export en Buitenlandse Investeringen (Awex), waardoor ik een aantal maanden in India kon werken aan de ontwikkeling van de activiteiten van een Belgische onderneming voor biotechnologie.

Ik heb kort wat werkervaring opgedaan in de wereld van de communicatie en public relations, maar al snel keerde ik terug naar mijn grote liefde: vertalen. Ik was meer dan 3 jaar projectverantwoordelijke en meer dan 5 jaar intern vertaler/revisor bij twee prestigieuze vertaalbureaus.

In 2014 nam ik mijn ontslag zodat ik als zelfstandige aan het werk kon en richtte ik 'Fontaine de mots' op.
Het was een onmiddellijk succes!
Mijn klanten bevinden zich in de Europese Unie (België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Ierland ...), maar ook in Zwitserland en de Verenigde Staten.

Ik ben lid van de Belgische Kamer voor Vertalers en Tolken (BKVT).

Logo